Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata lodowa z kolorowym dressingiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 10 liści
Dressing:
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ocet balsamiczny 1/2 łyżeczki
Mieszanka: 3 łyżki
olej rzepakowy 3 ("canoli")
olej z czerwonej palmy 3 łyżki
rzodkiewka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata lodowa z kolorowym dressingiem

Składniki dressingu wkładamy do blendera i miksujemy. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, rzodkiewki kroimy w pół-plasterki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i odstawiamy na 15 minut do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak