Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIELĘCINA W POMARAŃCZACH

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 30 dkg
pomarańcze 2 szt
woda
mąka
cukier
Majeranek suszony Prymat
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: CIELĘCINA W POMARAŃCZACH

Mięso myjemy i kroimy w plastry posypujemy solą i pieprzem,podsmażamy przez chwilę na mocno rozgrzanym tłuszczu,podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości,następnie wykładamy na półmisek do pozostałego sosu odrobinę mąki rozprowadzonej w wodzie i zagotować.Pomarańcze obieramy dzielimy na cząstki,wkładamy je do sosu na kilka minut i wykładamy dekorujemy nimi cielęcinie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 20.06.2011 07:54
Lubię takie połączenia smaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak