Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka z pieczarkami i kaszą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
kasza jęczmienna 1,5 szkl
pieczarki 30 dag
cebula 2 szt
masło 5 dag
oliwa 4 łyżki
ketchup 1 łyżka
mąka 2 łyżki
śmietanka 1/2 szkl
przyprawa do gyrosa 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka z pieczarkami i kaszą

Do garnka wlać 1 litr wody, dodać odrobinę soli, 2 łyżki oliwy, zagotować. Do gotującej się wody wsypać umytą kaszę i gotować pod przykryciem do miękkości. Mięso pokroić na kawałki, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do grosa, dodać oliwę, wymieszać i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie włożyć na rozgrzaną patelnię i zrumienić. Przełożyć do rondla, podlać 1 szkl gorącej wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, dodać do cebuli i poddusić około 10 minut, połączyć z mięsem. Śmietanę wymieszać z mąką i ketchupem, wlać do sosu, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magmonika1995 02.05.2012 09:13
swietnie
Motorek 28.12.2011 14:54
smaczny
Wafelek2601 02.06.2011 08:13
pyszności
Smakosz6 06.05.2011 13:37
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
agnieszka137 27.03.2011 11:57
pycha danie :)
Dorota76 26.03.2011 21:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak