Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

twaróg z likierem śliwkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki suszone 100 gram
likier sliwkowy 2 łyżki
jajko 1 szt.
miód 2 łyżki
twaróg 250 gram
mleko 2-3 łyżki
sok z cytryny
skórka cytrynowa
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: twaróg z likierem śliwkowym

Suszone śliwki drobno pokroić i zalać likierem śliwkowym. Żółtko utrzeć z miodem. Nadal ucierając, stopniowo dodawać twaróg i tyle mleka, by powstał gęsty krem.
Z białka ubić sztywną pianę i ostrożnie wymieszać z kremem. Krem twarożkowy przyprawić do smaku sokiem z cytryny, startą skórką cytrynową i cynamonem.
Krem układać w dwóch miseczkach albo szerszych szklankach warstwami na przemian ze śliwkami i skropić sosem pozostałym z moczenia śliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 27.06.2011 17:50
wyśmienite
teresa18 21.04.2011 21:36
napewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak