Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel cielęcy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 80dag
mąka 3łyżki
sól
smalec
masło łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel cielęcy

Mięso kroimy w plastry zbijamy tłuczkiem i nadajemy im owalny krztalt .Przed smażeniem posolic i oprószyć maką.Smażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron .Na kazdy sznycel położyć kawałek masła i dosmażyć na brzegu płyty .Ułożyć na półmisku polać sosem ze smażenia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 05.01.2012 05:36
mniam
Jaheira11 12.11.2011 21:28
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak