Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w musztardzie francuskiej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ok 1 kg soli
słoiczek musztardy francuskiej (tę z całymi ziarnami gorczycy)
karkówka 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w musztardzie francuskiej

Dowolny kawał karkówki kładziemy na blachę, na której wcześniej wysypana jest sól na wysokość ok. 1 cm.
Karkówkę smarujemy grubo musztardą. W rozgrzanym piekarniku (ok. 200st.C) pieczemy przez od 1,5 do2 godz. w zaleznosci od wielkosci karkówki. Mozna ja przez pewien czs przykryc zeby sie musztarda nie przypaliła zbytnio a potem znowu odkryc. Koniec !!!! Reszta, czyli dodatki, wg uznania. Pokroić w plastry i .... am-am !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 14.12.2012 09:03
mniam mniam;]
perla 22.11.2012 13:59
Warto wypróbować
eli_555 09.09.2011 22:58
pychotka
PaniMISIOWA 15.03.2011 20:50
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak