Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy, dodajemy do niej mleko, mieszamy, podgrzewamy. Po chwili dodajemy również drożdże. Mieszamy.
Do mąki dolewamy mleko. Po chwili dodajemy również jajko, cukier (3/4 szklanki), szczyptę soli. Wszystko mieszamy na ciasto (konsystencja nie może być za gęsta). Tak gotowe ciasto odkładamy na godzinę w ciepłe miejsce. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    lubie takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Smakuje zawsze i wszędzie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    oj lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    lubię drożdzowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    i na nie dzemik i do tego mleko . moje ulubione zestawienie;p
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    smakuje mi
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wygalda bbb apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    mniam mniam :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !