Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem wiśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1,5 szkl
budyń wiśniowy 1,5 szt
cukier 1/2 szkl
masło 20 dag
żółtko jajek 4 szt
galaretka wiśniowa 1 szt
spirytus 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem wiśniowy

Galaretkę rozpuścić w 150 ml gorącej wody. Żółtka razem z budyniem rozmieszać w ½ szklanki zimnego mleka. Resztę mleka razem z cukrem zagotować. Wlać budyń i ugotować, wystudzić. Masło rozetrzeć dodając stopniowo zimny budyń, spirytus i tężejąca galaretkę. Masą przekładać torty i ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.03.2013 17:22
Fajny krem do ciasta.
olkaaa 24.06.2012 11:05
zapowiada się smakowicie
mirosława4 08.02.2012 21:27
super
Monika193
Monika193 09.01.2012 15:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak