Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PATISONY I PAPRYKA W ŚMIETANIE

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 30 dag.
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl.
natka siekanej pietruszki 1 łyżka
cebula 1 sztuka
tłuszcz - -
sól - do smaku
cukier - do smaku
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: PATISONY I PAPRYKA W ŚMIETANIE

Z papryki wyciąć nasiona, pokroić w cieniutkie paski. Cebulę obrać, posiekać w krążki. Cebulą z papryką osolić, ocukrzyć, poddusić na tłuszczu, podlać wodą (ok. pół szkl.)
Do warzyw dodać pokrojonego patisona i dalej dusić. Zaprawić wszystko mąką i wymieszać ze śmietaną. Gotowe posypać posiekaną zieleniną. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 23.07.2012 21:28
ciekawe
annagebalska 14.06.2011 09:10
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak