Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops wg gargamela

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg mięsa mielonego
300ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Klops wg gargamela

Mięso mielone (lepsze lekko tłustawe np. mielony boczek surowy) 1kg do tego 300ml
mleka zagęszczonego niesłodzonego i przyprawy jakie dodajesz (sol czy warzywko,
pieprz, zioła) dobrze wymieszać, wlozyć do foremki keksówki i piec 1,5 godziny w 180st.
Po tym czasie wyjać i od razu zlać płyn, który się wydzieli (aby pieczeń klops nie wchłonął).
Podawac można jako wedlinę na zimno i grubsze plastry w sosie na cieplo do drugiego.
Zaleta -bez jajek, bułki - nie skwasnieje tak szybko.\"

Ja piekłam odrobine krócej bo jakies 1h i 10minut i był ok. Dałam czosnek, tymianek, oregano. Użyłam tylko wp-woł. mięsa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 26.05.2012 19:19
ciekawe
eli_555 15.09.2011 23:08
muszę wypróbować
SmacznaPyza 10.10.2010 00:04
a kto to gargamel?
Jolanta40 03.08.2010 09:32
fajna nazwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak