Sposób przygotowania

Mięso mielone (lepsze lekko tłustawe np. mielony boczek surowy) 1kg do tego 300ml
mleka zagęszczonego niesłodzonego i przyprawy jakie dodajesz (sol czy warzywko,
pieprz, zioła) dobrze wymieszać, wlozyć do foremki keksówki i piec 1,5 godziny w 180st.
Po tym czasie wyjać i od razu zlać płyn, który się wydzieli (aby pieczeń klops nie wchłonął).
Podawac można jako wedlinę na zimno i grubsze plastry w sosie na cieplo do drugiego.
Zaleta -bez jajek, bułki - nie skwasnieje tak szybko.\"

Ja piekłam odrobine krócej bo jakies 1h i 10minut i był ok. Dałam czosnek, tymianek, oregano. Użyłam tylko wp-woł. mięsa

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fajna nazwa :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a kto to gargamel?
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !