Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA ZASMAŻANA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 80 dag.
cebula 1 sztuka
boczek 15 dag.
sól - do smaku
cukier - do smaku
kmienek - -
tłuszcz - -
mąka 3 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA ZASMAŻANA

Do kapusty dodać wrzącą wodę, cukier oraz tłuszcz i gotować ok. 1 h. Dodać kminek.
Boczek pokroić, usmażyć, skwarki odsunąć a na tłuszczu z boczku zeszklić posiekaną cebulę, zarumienić i rozprowadzić wodą mąkę.
Połączyć z kapustą, do smaku dodać cukier oraz sól. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 12.04.2012 18:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak