Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak w Maderze

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1 kg
pieczarki 150 g
olej 100 g
cebula 100 g
bułka 1 szt
mleko 100 g
jajko 1 szt
masło 50 g
cukier do smaku
sól do smaku
sos
masło 100 g
mąka 50 g
kostka rosołowa 1 szt
koncentrat pomidorowy 50 g
wino 100 (madera)

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak w Maderze

Szczupaka oczyścić,wyfiletować,ściągnąć skórę i pokroić na małe kawałki,bułkę namoczyć w mleku,cebulę pokroić,usmażyć na maśle,wszystkie składniki wymieszać i zemleć,dodać pieprz,jajko ,sól,dokładnie wymieszać i wyrobić,ukształtować w podłużny wałek,ułożyć w brytfance,posmarowanej olejem i zapiec w piekarniku około 20 min,sporządzić sos; z mąki,masła zrobić zasmażkę,rozprowadzić rosołem i zagotować,doprawić do smaku ,dodać koncentrat i wino,rybę wyjąć ,pokroić i zalać gorącym sosem,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak