Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
margaryna 1/2 kostki
żółtko jajek 1 szt
cukier puder 3 łyżki
jabłka 1 kg
cukier 6 łyżek
jajko 1 szt
śmietana 12% 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowa

Z mąki, margaryny, cukru pudru i żółtka zagniatamy ciasto. Wkładamy je na 30 minut do lodówki. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę.
Następnie ciastem wylepiamy formę do tarty, wykładamy jabłka, zapiekamy 15 minut w temp. 180*C.
Następnie jajka ucieramy z cukrem na puszysty krem. Do masy jajecznej dodajemy śmietanę, mieszamy. Masę jajeczną wylewamy na tartę, pieczemy jeszcze 25 minut w temp. 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 11.06.2012 12:30
super
novita23 16.11.2011 08:24
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak