Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kleń po warszawsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kleń 1 kg
mąka 100 g
masło 60 g
rabarbar 200 g
mleko 100 g
olej 300 g
jajko 1 szt
cytryny 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kleń po warszawsku

Rybę oczyścić ,opłukać,pokroić na porcje,nasolić,dodać pieprz i skropić sokiem z 1/2 cytryny ,z mąki,jajka i mleka sporządzić lekko osolone ciasto,rabarbar obrać,drobno pokroić,dodać do ciasta i wymieszać,rybę obtoczyć w mące ,podsmażyć,w połowie smażenia zdjąć z patelni i dobrze zamaczać w cieście ,ponownie położć na patelni,usmażyć,przykryć i lekko poddusić,podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak