Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonej makreli i fasolki szparagowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 30 dag
papryka czerwona 1 szt
fasolka szaragowa 25 dag
pomidory 5 dag
ogórki kiszone 3 szt
oregano 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
majonez 150 ml
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonej makreli i fasolki szparagowej

Fasolkę oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić, pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w dość dużą kostkę. Makrelę oczyścić z ości i pokroić w drobną kostkę. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych otworach. Paprykę pokroić w zapałkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać posiekane przyprawy i majonez wymieszany z roztartym z solą czosnkiem, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.04.2013 16:38
Takiej nie jadłam.
Łukasz15 01.01.2012 13:27
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak