Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z dorsza z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 25 dag
sok z cytryny 4 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz d\\
filet z dorsza 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z dorsza z boczkiem

Filety umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny, odłożyć na pół godziny w chłodne miejsce. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, włożyć filety i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać obłożone skwarkami z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.09.2013 12:01
Fajne połączenie.
romanrafal
romanrafal 28.04.2013 08:49
fajne połączenie,smaczne
Rybciia 15.06.2012 13:25
super!!!
ankaryba 12.06.2012 13:13
pyszne :-)
BernadettaP 23.02.2012 10:03
Jakiś czas temu chodzilo mi po głowie to połączenie i do tej pory się nie odważyłam, ale w najbliższym czasie muszę przyrządzić rybkę w podobny sposób :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak