Sposób przygotowania

do gotującego się wywaru (lub bulionu z 2 kostek), wrzucić warzywa(por, seler, pietruszka, marchewka) drobno pokrojone lub starte na tarce.dodać listek laurowy i ok 3 ziela angielskie,na koniec pokrojone w kostkę ziemniaki.dodać koperek.ja dodaję świeży lub suszony.dosyć sporo.gotować,aż ziemniaki zmiękną. na patelni rozgrzać masło i podsmażyć ogórki starte na tarce.dodać je do bulionu, przyprawić i zagotować.dodać śmietanę wymieszaną z mąką.przed podaniem można po wierzchu sypnąć koperkiem lub pietruszką.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo dobra ta zupa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    uwielbiam ogórkową :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno świetnie smakuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bo świetnie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    rewelacja uwielbiam
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    extra
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    dobra zupka
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    bardzo lubię ogórkową
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Cudo na talerzu:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    przepyszna :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    uwielbiam ogórkową
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !