Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety wiślane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1,5 kg
jajko 2 szt
cebula 100 g
masło 20 g
sól do smaku
kasza manna 50 g
wywar z jarzyn
cukier do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety wiślane

Karpia oczyścić,obgotować i zemleć wraz z zasmażoną na biało cebulą,do masy dodać jajka,sól,pieprz i kaszę mannę,dobrze wyrobić,wyporcjować okrągłe kluseczki i wrzucać do gotującego się wywaru wraz z jarzynami z dodatkiem soli,pieprzu,cukru i octu,gotować około 10 min na wolnym ogniu,podawać na gorąco w jarzynach lub ostrych sosach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 13.01.2012 10:57
pomysłowe
noculos 28.04.2011 19:20
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak