Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sandacz w sosie cytrynowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sandacz 30 dkg
woda 50 ml
jajko 2 szt
masło 1/2 kostki
sok z cytryny 2 cytryny
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
mąka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz w sosie cytrynowym

Rybę oczyszczamy,myjemy i osączamy następnie skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solą,pieprzem i przyprawą do ryb,następnie oprószamy rybę mąką i smażymy z obu stron na maśle.1/4 kostki masła rozpuszczamy,żółtka oddzielamy do osobnego naczynia i powoli dolewamy roztopione masło i ubijamy trzepaczką,dolewamy wodę i sok z cytryn,doprawiamy solą i pieprzem,ubijamy na parze aż sos zgęstnieje.Rybę wykładamy na półmisek i polewamy sosem dekorujemy plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 21.04.2012 16:20
rewelacyjna rybka
kasienka23 21.04.2012 16:20
rewelacyjna rybka
Krystyna32 22.09.2011 11:40
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak