Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg po polsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 4 szt
cebula 2 szt
cukier 1 łyżeczka
natka piertuszki posiekana 10 dkg
seler 10 dkg
marchewka 1 szt
ziele angielskie 2 ziarenka
Goździki całe Prymat 1 szt
masło 6 dkg
cytryna 4 plastry
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarenka
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg po polsku

Z obranych i umytych warzyw,przypraw i wody gotujemy wywar,odcedzamy i dodajemy sól.Oczyszczone pstrągi pozbawione łebków wkładamy do gorącego wywaru i gotować na małym ogniu 20 min.Gdy ryby będą miękkie wykładamy je na podgrzany półmisek,posypujemy go posiekanym jajkiem i zieloną pietruszki i polewamy stopionym masłem.Dekorujemy plasterkami cytryny ze skórką i warzywami z wywaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.06.2011 09:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak