Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać przemielony w maszynce ser twarogowy, zimne ziemniaki, mąkę ziemniaczaną, aromat, masło i cukier puder. Szybko zarobić ciasto. Niezbyt cienko rozwałkować, wycinać szklanką krążki, nakładać powidła i zlepiać brzegi tworząc ozdobny warkocz. Układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce, warkoczem do góry. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem kryształem. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Świetny pomysł na smaczną potrawę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !