Sposób przygotowania

Wycisnąć sok z cytryn. Obrać banany, pokroić na kawałki. Dokładnie rozmiksować banany z sokiem cytrynowym. Namoczyć żelatynę w zimnej wodzie. Oddzielić białko od żółtka. Rozetrzeć żółtko z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać bananowe piure, dobrze wymieszać. Odcisnąć żelatynę, a następnie rozpuścić w odrobinie ciepłej wody. Połączyć z masą, wstawić do lodówki. Ubić (oddzielnie!) białko i śmietanę, delikatnie przemieszać z lekko zastygniętą masą. Napełnić kremem 4 szklane pucharki, ponownie wstawić deser do lodówki (aby całkowicie zastygł, powinien chłodzić się ok godziny). Przed podaniem udekorować pucharki plasterkami banana lub cytryny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !