Sposób przygotowania

Do miski wlać mleko, wodę mineralną, oliwę, wbić 1 jajko, dodać szczyptę soli, wsypać mąkę i zmiksować. Z ciasta upiec cienkie naleśniki. Na patelni rozgrzać masło dodać posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki, dusić do odparowania płynu. Przyprawić do smaku. Każdy naleśnik posmarować farszem, posypać żółtym serem, zawinąć boki do środka i złożyć w kwadrat. Panierować w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam krokiety, a ten wygląda bardzo apetycznie;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    DO tego barszczyk czerwony i mamy obiad gotowy. Uwielbiam krokiety.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ale smakowitości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !