Sposób przygotowania

Galaretki zrobilam wedlug instrukcji na opakowaniu ale zmniejszajac ilosc wod. Nalży dać połowe. Wałam do pojemniczków kwadratowych i dalam na 20 minut do zmarazalnika zeby sie szybko scieły (mozna do lodowki). Gotowe wyjełam i pokroilam w kostke mniejsza, większa jak leciało. Jogurt naturalny wlozylam do miski, wymieszałam ze śmietana i cukrem.
Zelatyne rozpuscilam we wrzatku (szklanka) i odstawilam do wystygniecia. Zimną, wlalam do naczynia z jogurtem i wymieszalam dokladnie lyzka. Kostki galaretki wrzucilam do masy jogurtowej, wymieszalam i wlalam do wazy dwoch naczyń, keksowki i małęj formy na babke. Nastepnie schlodzilam deser w lodowce przez noc do calkowitego stezenia. Rano nalałam goracej wody do duzej miski, wsadziłam na kilka sekund formy z galaretkami i przełozyłam zawartosć na talerze. Podałam koleżankom corki pokrojony w plastry.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    znakomite
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Pokazałam Młodemu... \"I tak nie zrobisz\". No i muszę mu udowodnić, że zrobię, choćby mi się nie wiem jak nie chciało... Chyba będę losować pod poduszką - eklerki czy babka? Co najpierw?
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Bardzo pomysłowe!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Kolorowe i apetyczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !