Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewka rycerska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo jasne 2 szklanka
czerstwy razowiec 2 garście
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
kminek 1 łyżki
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżki
masło 2 łyżki
jajko 4 szt.
wczorajszy razowiec 6 kromek
olej 1 łyżki
bulion drobiowy 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewka rycerska

Piwo wymieszaj z bulionem,dodaj 2 garście pokruszonego czerstwego razowca,włóż liść laurowy,kminek sól i cukier,gotuj około 10 min,wyjmij listek,wlej jajka rozmącone w 1|3 szklanki wody,gotuj,kromki razowca pokrój w kostkę,obsmaż na rumiano,włóż do miseczki i zalej zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 28.03.2011 12:51
bardzo ciekawe
wiertlo102
wiertlo102 26.03.2011 18:11
spróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak