Sposób przygotowania

Filet pokroiłam w dzwonka, posypałam przyprawami, solą,piperzem, przyprawą, kropiłam sokiem z jednej cytryny. Ryby przelażakowały noc w lodowce (ale wystarczy ok 2 h).

Do misek przygotowalam składniki do panierowania: mąkę, roztrzepane jaja z solą pieprzem i 1 łyzka wody mineralnej gazowanej oraz miskę z tartą bułką wymieszana z rozdrobnionymi płatkami. Na patelni rozgrzałam olej, ryby panierowałam maka, jajko, mieszanina bulki i płatki i na goracy tłuszcz, do pieknego zrumienienie.

Rybka pierwsza klasa.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    faktycznie, pierwsza klasa :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    robie podobnie mintaja ;) polecam
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zjadłabym chętnie tą rybkę!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Złocisty, chrupiący......pycha!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    od jakiegoś czasu płatki kukurydziane królują
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    coś pysznego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    pomysłowe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !