Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosól śląski

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
porcia rosołowa 1 szt.
podgrzybek suszony 2 szt.
marchew 3 szt.
pietruszka 3 szt.
por 1|2 szt
seler 1|2 szt.
kapusta pekińska 2 liści
czosnek 1 ząbek
cebula 1|2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
rosół wołowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rosól śląski

Do garnka wlej 3|4 wody,włóż wołowinę,ziele,liść gotuj 50 min,dołóż porcie rosołową,grzyby warzywa oraz kostkę,oraz nacięty czosnek i opaloną cebulę.przykryj garnek i gotuj około 2 godz,po 1 godz przypraw,delikatnie mieszaj żeby nie stracił koloru,podawaj z makaronem i marchewką z wywaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 26.03.2011 18:08
yhyyy..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak