Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada jabłkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
jajko 5 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada jabłkowa

Jabłka obieramy, kroimy w kostkę. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier oraz żółtka. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia.
Blachę wykładamy pergaminem, na blasze układamy jabłka.
Następnie na jabłka wylewamy ciasto, pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu roladę zwijamy jabłkami do środka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 08.12.2011 08:37
super
Robert10 17.10.2011 22:54
bardzo lubię
wolochski 07.06.2011 23:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak