Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Clafoutis ze śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 dag
śliwki wydrylowane 0,5 kg
cukier 10 dag
jajko 3 szt.
mąka pszenna 10 dag
sól szczypta
mleko 150 ml
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Clafoutis ze śliwkami

Masło roztopić, ostudzić. Jajka połączyć z cukrem, dodać mąkę i sól, na końcu masło, mleko i aromat. Ubijać jeszcze 5 min.. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, na dnie ułożyć śliwki i wleć ciasto. Piec 10 min w 200 st. a nastepnie zmniejszyć temp. do 180 st. i piec ok 40 min.. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 16.11.2012 23:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak