Sposób przygotowania

musztardę francuską wymieszać z oliwą z oliwek,octem,pieprzem czosnkowym i rozmarynem,doprawić do smaku solą ziołową,wątróbki obtaczać w mące i usmażyć na oleju,grapefruita i pomarańczę obrać i usunąć białe błonki po czym wyciąć z miąższu cienkie fileciki,jabłko obrać i usunąć gniazdo nasienne następnie pokroić w cienkie plasterki i skropić sikiem z cytryny by nie ściemniało,opłukane sałaty porwać na kawałki i ułożyć w salaterce razem z listkami rukoli,na liście sałaty ułożyć mieszankę owoców cytrusowych i lekko przestudzoną wątróbkę,wszystko polać obficie wcześniej przygotowanym sosem musztardowo-ziołowym,podawać ze świeżą bagietką lub zapiekanym pieczywem czosnkowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    nigdy nie spotkałam się z takim przepisem, pomysłowe;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa78

    coś ciekawego!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !