Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panierowane pory

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 2 szt
jajko 1 szt
marchew 1 szt
seler 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
tłuszcz do formy
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: panierowane pory

Pory czyścimy i gotujemy w całości w osolonej wodzie aż będą półmiękkie,odcedzamy i studzimy,następnie przecinamy wzdłuż.Pory panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej.Pozostałe warzywa myjemy i kroimy w kostkę doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na bardzo gorącym tłuszczu przez 15 min często mieszając.Pory układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem,na pory dajemy warzywa liść laurowy i ziele angielskie.Zapiekamy w piekarniku 10 min.Przed zapiekaniem można polać sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak