Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1kg
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec

Słoninę oskrobać ,umyć,osuszyć czysta ścierka.Pokroic w drobną kostke i przełożyć do rondla .Smażyć z dodatkiem cebuli pokrojonej w ćwiartki ,wrzuconej pod koniec smażenia.Cebula powinna byc jasno złota a skwarki chrupiace .Po zdjeciu z ognia smalec przecedzic i czysty wlac do garnka kamiennego .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak