Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z nadzieniem paprykowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
papryka czerwona
plasterki szynki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
jajko
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z nadzieniem paprykowym

Ciasto kroimy na kwadraty. Szynke, papryke w kosteczke, dajemy do tego starty ser, troche sera typu parmezan, przyprawy, 2 łyzki sosu tatarskiego lub majonezu , meiszamy. Nadzienie na kwadraty i zawijamy na pieroizki, Smarujemy jajkiem i do piekarnika na 180 st. do ładnego zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.03.2013 06:51
podoba mi się ten przepis
banditka 23.11.2010 09:33
naprawde wspaniale sie prezentuja :)
Koper 29.09.2010 13:31
Fajny pomysł:)
bogumiła3 17.09.2010 19:11
super
wedith1 13.08.2010 10:03
Pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak