Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z oscypkiem po góralsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
oscypek 25 dag
ogórek kiszony 2 szt
majonez 2 łyżki
Cebulka smażona Prymat 8 łyżek
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z oscypkiem po góralsku

Bagietkę przekroić na połowę, następnie połówki przekroić wzdłuż, tak aby powstały 4 zapiekanki. Na patelni rozgrzać masło wsypać posiekaną cebulę, zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i dusić do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podsmażone pieczarki wyłożyć na bagietki, posypać żółtym serem, ułożyć po 3-4 plasterki oscypka i zapiec w gorącym piekarniku. Po upieczeniu na każdej zapiekance położyć plasterki ogórka kiszonego, przybrać majonezem, posypać prażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 29.01.2014 10:45
smaczna zapiekanka
IlonaAlbertos 10.06.2013 19:33
Jak z oscypkiem, to musi być pyszna.
cooleczka 29.10.2012 19:12
brzmi świetnie
cooleczka 29.10.2012 19:12
brzmi świetnie
Iwona51
Iwona51 17.01.2012 11:18
fajna
Monika193
Monika193 02.06.2011 18:46
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak