Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekki puszek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 6 łyzek
mąka pszenna 2 szkl
cukier 1,5 szkl
jajko 6 szt
margaryna 1 szt
ocet 1 łyżka
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
aromat rumowy kilka kropel
mak 1 łyżka
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: lekki puszek

Margarynę ucieramy z cukrem na puch,wbijamy po jedmym jajku i nadal ucieramy.Następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia.Dodajemy olej,ocet,aromat i starannie mieszamy.Ciasto dzielimy na trzy części,jedną wykładamy na blachę,drugą mieszamy z kakao i porcjami kładziemy na ciasto białe.Trzecią mieszamy z makiem i wykładamy na pozostałe ciasto.Pieczemy okolo 40 minut w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 10.05.2011 16:23
ciekawy
rzenia15 05.04.2011 20:43
piękne ciacho
accee 01.04.2011 22:27
Polecam
Katarzyna/kate1980 27.03.2011 21:23
super
Agnieszka_B 27.03.2011 11:19
pysznie wygląda:)
Iwusia 26.03.2011 22:59
wygląda pięknie i smacznie :)
cukiereczek 26.03.2011 17:59
ja chcę kawałek takiego pysznego ciasta.
1j1o1l1a1 26.03.2011 16:43
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak