Sposób przygotowania

Płaty ciasta francuskiego rozmrozić. Lekko podsypać mąką pszenną i rozwałkować na grubość około 6 mm. Każdy płat posmarować jajkiem roztrzepanym z odrobiną soli, a następnie posypać delikatnie chili pieprzem cayenne, papryką słodką mieloną i serem startym na drobnych oczkach tarki. Każdy płat złożyć na połowę i lekko docisnąć. Pokroić na paski o szerokości około 1 cm. Każdy pasek skręcić w spiralkę. Spiralki poprzecinać na połowę. Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 200°C na 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    dla mnie bomba;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszniutkie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    super pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    koniecznie muszę takie zrobić:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Takie ciasteczka byłyby dobre jako przekąska nawet do piwa!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    musi być przepyszne, osobiście uwielbiam ciasto francuskie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    smczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    smczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    fajna przekąska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !