Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

“Szodon”-sos z wina

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtka jaj 2 sztuki
jajko 1 sztuka
cukier 10 dag
skórka z cytryny 15 dag
wino białe wytrawne 0,45 litra

Przepis i sposób przygotowania na: “Szodon”-sos z wina

Żółtka i jajko ubic z cukrem na pulchna mase.

Wino zagotowac i wlewac cienkim strumieniem do jaj ciagle ubijajac.

Zaparzyc sos na parze do utraty zapachu surowych jaj.

Pod koniec dodac skorke cytrynowa.Sos zdjac z pary.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak