Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
ziemniak 1 szt
zasmażka jasna 2 łyżki
majeranek
listek laurowy ziele angielsk
karkówka 1 bez kości
fasola Jaś 1/2 (średni)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa z mięsem

Mięso pokroić w dużą kostkę.Warzywa rozdrobnić wg uznania (ja tarkuję na tarce jarzynowej). Fasolę namoczyć na noc.Mięso zagotować, odszumować, dodać fasolę.Włożyć listek, pieprz ziarnisty, ziele angielskie.Gotować do miękkości, dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka. Gotować 15 minut i zaprawić zasmażką z 1 łyżki maki i 1 łyżki smalcu.Wsypać majeranek.Doprawić wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:52
Dobra zupa.
IZABELA29 03.01.2013 10:41
pyszna zupa
Henryka2 06.12.2012 18:21
margo: "a foli nie widać..." proszę się nauczyć pisać, bo i gotować i pisać to pani nie umie, odwetowce to nie ze mną. Proszę się trzymać z daleka od moich przepisów, bo uważnie przejrzę pani WSZYSTKIE przepisy i proszę mi wierzyć, ocenię je obiektywnie i merytorycznie.
Margo1 05.12.2012 17:42
prędzej powiedziała bym że to kapuśniak , jak dla mnie za gęste a foli nie widać tylko ziemniaki :)
Damian10 07.05.2012 10:56
pycha
Anna133 06.05.2012 22:02
pycha
Marzena40 01.12.2011 12:41
pyszna jest taka zupka, uwielbiam
bami 02.10.2011 13:48
Pożywna zupa :)
evita0007 09.04.2011 16:10
lubie mięsne zupki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak