Sposób przygotowania

Mięso pokroić w dużą kostkę.Warzywa rozdrobnić wg uznania (ja tarkuję na tarce jarzynowej). Fasolę namoczyć na noc.Mięso zagotować, odszumować, dodać fasolę.Włożyć listek, pieprz ziarnisty, ziele angielskie.Gotować do miękkości, dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka. Gotować 15 minut i zaprawić zasmażką z 1 łyżki maki i 1 łyżki smalcu.Wsypać majeranek.Doprawić wg uznania.

Komentarze

  • 2
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    lubie mięsne zupki :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    bami

    Pożywna zupa :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pyszna jest taka zupka, uwielbiam
  • 2
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Damian10

    pycha
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    prędzej powiedziała bym że to kapuśniak , jak dla mnie za gęste a foli nie widać tylko ziemniaki :)
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    margo: "a foli nie widać..." proszę się nauczyć pisać, bo i gotować i pisać to pani nie umie, odwetowce to nie ze mną. Proszę się trzymać z daleka od moich przepisów, bo uważnie przejrzę pani WSZYSTKIE przepisy i proszę mi wierzyć, ocenię je obiektywnie i merytorycznie.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !