Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka nadziewane farszem z wątróbek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

watróbki z drobiu 30 dag
filety z kurczaka 5 szt
masło 10 dag
jajko 3 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
mleko 1/2 szkl
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka nadziewane farszem z wątróbek

Filety z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. W każdym filecie naciąć wzdłuż kieszeń, natrzeć solą i pieprzem. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć w maszynce razem z wątróbkami. Następnie dodać utarte masło z żółtkami, gałkę muszkatołową, sól, pieprz, przyprawę maggi, śmietanę, natkę pietruszki i sztywno ubitą pianę z białek, wymieszać. Filety napełniać farszem, spiąć wykałaczkami i zrumienić na rozgrzanym oleju. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.02.2013 16:17
Nie przepadam za wątróbką. Ale zapowiada się ciekawie. Mój mąż byłby zachwycony.
olkaaa 10.10.2012 11:10
jeszcze takich nie robiłam
Monika193
Monika193 22.08.2011 23:59
świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak