Sposób przygotowania

Filety z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. W każdym filecie naciąć wzdłuż kieszeń, natrzeć solą i pieprzem. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć w maszynce razem z wątróbkami. Następnie dodać utarte masło z żółtkami, gałkę muszkatołową, sól, pieprz, przyprawę maggi, śmietanę, natkę pietruszki i sztywno ubitą pianę z białek, wymieszać. Filety napełniać farszem, spiąć wykałaczkami i zrumienić na rozgrzanym oleju. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze takich nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nie przepadam za wątróbką. Ale zapowiada się ciekawie. Mój mąż byłby zachwycony.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !