Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z mięsa cielęcego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1 kg
cebula 1 szt
smalec 10 dag
śmietanka 4 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
ketchup 2 łyżki
papryka mielona 2 łyżeczki
mąka 1/2 szkl
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z mięsa cielęcego

Mięso pokroić na kawałki, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć pokrojone mięso i zrumienić. Pod koniec wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Wszystko przełożyć do garnka, wlać 2 szkl wrzącej wody, rozkruszoną kostkę rosołową, ketchup i dusić do miękkości. Śmietankę wymieszać z 2 łyżkami mąki, mieloną papryką, wlać do sosu, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody lub ziemniaczanymi kluskami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.10.2012 00:53
Takiego paprykarzu nie robiłam, ciekawa jestem jak smakuje :)
Wafelek2601 05.07.2011 19:45
super
MAR3STA 26.03.2011 15:41
brzmi bardzo fajnie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak