Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z jarmużu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 50dag
marchew 2małe
seler 2
pietruszka 1
por 1
ziemniaki 50dag
czosnek 2ząbki
mleko 1szkl
śmietana 2szkl
mąka pszenna 1łyżka
sól
pieprz
cukier
przyprawa warzywna 1łyżka
woda 1 1\\2l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z jarmużu

Wodę zagotować z solą i pzryprawa do zup .Warzywa umyć ,obrać pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce.Ziemniaki umyć,obrać i pokroić w kostke.Jarmuż opłukac i pokroić po czym posiekac na mniejsze kawałki.Wszystkie warzywa wrzucic do wrzacej wody,dodać poł łyżeczki cukru i ugotowac do miekkosci .Po ugotowaniu zagescic niewielka iloscia zawiesiny z maki i wody,zagotowac wraz z mlekiem ,dodać roztarty z solą czosnek i zdjać z ognia.Dodać śmietane i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 02.12.2011 16:55
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak