Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zacierkami i słoniną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko(słodkie) 1l
mąka 8dag
jajko 1
żółtko jajek 1
słonina 5dag
sól do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zacierkami i słoniną

Z przesianej maki,całego jaja i zółtka sporzadzic gęste ciasto,po czym zetrzec je na tarce o grubych oczkach i ugotować je we wrzacej osolonej wodzie .Mleko zagotowac.Słonine pokroic w drobna kostke i stopić na skwarki.Do gorącego mleka dodawać ugotowane zacierki i skwarki,po czym posolić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 26.03.2011 12:28
ciekawe połączenie mleko - skwarki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak