Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini ogóreczki konserwowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 1 szklanka
woda 3 szklanki
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
średnia marchewka 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 10 szt
ogórki 1 małe
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mini ogóreczki konserwowe

Ogórki dokładnie myjemy. W garnku zagotowujemy wodę z pokrojoną na plasterki marchewką i w pół-plasterki cebulą oraz zielem i liściem. Gdy zakipi – wlewamy ocet i dodajemy curry. Ogórki układamy w małych słoiczkach i zalewamy przestudzoną zalewą (dodając do każdego słoiczka ziele, liść, marchewkę i cebulę). Pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 26.03.2011 23:23
lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak