Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa fasolka konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kolorowa fasolka świeża 2 kg
woda 1 l
ocet 10 % 1/4 szklanki
sól 2 łyżki
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa fasolka konserwowa

Wodę gotujemy z octem, cukrem i solą. Fasolkę płuczemy i układamy w słoikach. Zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy przez 25 minut od momentu zagotowania wody. Fasolka idealnie nadaje się do barszczu i sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak