Sposób przygotowania

Formę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować masłem i posypać bułką tartą. Z 1 szkl cukru zrobić karmel, podlać 2 łyżkami wody. Marchew obrać zetrzeć na drobnej tarce. Masło utrzeć z żółtkami , cukrem i połową mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Ciągle ucierając dodać karmel, kakao, marchew i pozostałą mąkę. Pod koniec wlać aromat i delikatnie wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Piec w temp 170 stopni około 1 godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    uwielbiam takie smaki!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    z marchewką jeszcze nie robiłam ciasta
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    chyba wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    marchewka i kakao nigdy nie jadłam-ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie ciasta.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !