Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z pangi panierowane w kaszy mannie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
jajko 2 szt
mąka 1/2 szkl
kasza manna 1/2 szkl
masło 2 łyżki
pieprz do smaku
sok z cytryny 2 łyżki
olej do smażenia
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z pangi panierowane w kaszy mannie

Rozmrożone filety, umyć, odcisnąć z wody, pokroić na porcje. Następnie oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Jajka roztrzepać widelcem dodając przyprawę kucharek. Filety oprószyć mąką, zanurzać w jajku i obtaczać w kaszy mannie. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 14.01.2014 16:51
ciekawy pomysł warty wypróbowania
Poison1988 09.11.2013 13:18
niezła ta panierka, takiej jeszcze nie próbowałam :)
IlonaAlbertos 24.06.2013 12:49
Takiego nie robiłam.
romanrafal
romanrafal 01.01.2013 09:48
ciekawe połączenie ale napewno smaczne
Łukasz15 18.09.2012 13:53
Smaczne
zuzanna_z 25.02.2012 12:53
jeszcze nie jadłam,
Monika193
Monika193 03.10.2011 22:14
super
Wafelek2601 25.06.2011 08:38
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak