Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna pieczeń musztardowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa ok 1 kg
Musztarda francuska Prymat pół słoiczka
pieprz świeżo mielony
Kucharek przyprawa do potraw
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna pieczeń musztardowa

Szynkę rozkroić na płat 1,2-2 cm jak na roladę, lekko rozbić.Doprawić pieprzem , kucharkiem i słodką papryką.Po całości rozsmarować musztardę francuską.Zwinąć jak roladę. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec w temp ok 200 nieco ponad godzinę. Podawać na gorąco do obiadu jak i na zimno na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 27.03.2011 10:30
bardzo lubię mięsa z dodatkiem musztardy:)
halinka1011 26.03.2011 10:27
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak