Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szkl
pieczarki 50 dag
boczek wędzony 20 dag
marchew 2 szt
cebula 1 szt
papryka 2 szt
kostka rosołowa 2 szt
masło 2 łyżki
ketchup 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami i papryką

Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać pokrojony w kostkę boczek, pieczarki i utarte na tarce o dużych otworach marchewki, smażyć do odparowania płynu. Do pieczarek wsypać ryż i podsmażyć około 10 minut. Kostki rosołowe rozpuścić w 2 szkl wrzącej wody, wlać do ryżu i gotować około 20 minut. Po 10 minutach gotowania dodać pokrojoną paprykę, ketchup i gotować do miękkości. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 23.09.2013 11:21
mi smakuje :-)
Dorota59 25.10.2012 08:27
pychotka
olkaaa 05.10.2012 08:52
bardzo lubię
IlonaAlbertos 04.10.2012 11:50
Fajny pomysł.
Kate131 26.10.2011 07:38
dobre
Małgorzata113 26.03.2011 10:11
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak