Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
rosół drobiowy 2 litry
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki kroimy w kawałeczki. Rosół jeśli mamy w nim jakieś warzywa lub mięso przelewamy przez sito i taki wywar stawiamy na małym ogniu. Gdy zacznie się gotować dodajemy pieczarki i gotujemy ok 45 minut. Na ostatnie 10 minut wsypujemy tymianek. Jeśli sam rosół nie był odpowiednio przyprawiony solimy i pieprzymy wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 31.05.2012 08:42
rewelacja
pacpaw 27.03.2011 16:34
kroiłem najpierw całego grzybka na pół a potem w plasterki. Dość grube i duże były te plastry. A w zupie na dno opadały. Próbowałem szybko zamieszać i zrobić zdjęcie ale jak widać nie udało mi się :o)
Jolanta_P-S 26.03.2011 16:58
z tymiankiem nie robiłam, a pieczarki kroiłeś, czy dałeś całe, bo nie widać?
Małgorzata113 26.03.2011 10:10
świetny przepis
ben-ka 26.03.2011 09:40
dawno nie robiłam pieczarkowej:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak